Home
Uitleg Cruisereview
Beoordelingen
Zeecruises Bestemmingen
Zeecruises Cruiserederijen
Zeecruises Reisbureaus
Zeecruises boeken per rederij
Riviercruises Bestemmingen
Riviercruises Cruiserederijen
Riviercruises Reisbureaus
Riviercruises boeken per rederij

MS Rigoletto


Gemiddelde Beoordeling
Eten
Service
Faciliteiten
Hut / Suite
Prijs / kwaliteit
rigolettoU bent welkom op het cruiseschip MS Rigoletto. Een elegant schip en aan de binnenzijde voorzien van veel hout en missing. Het schip heeft 3 dekken en er is ruimte voor 120 gasten.

Cruiseline / Rederij: SijFa Cruises

Accomodaties: 1-, 2- en 3-persoons kabines, junior-suite.

Faciliteiten: Bar, restaurant, zonnedek, bibliotheek, souvenirwinkel, sportgelegenheid aan boord.

Cruisesoort: Riviercruises

Vaargebied/bestemmingen: Nederlandse en Duitse rivieren, Rivier de Maas, Rijn en Moezel

Lees of schrijf hieronder je cruise review / beoordeling over cruiseschip MS Rigoletto

0 positieve beoordelingen     0 negatieve beoordelingen.


Lees meer over rederij SijFa Cruises (met overzicht cruiseschepen)

Bekijk overzicht reisorganisaties met aanbod SijFa Cruises

7 Reacties

 1. Wir waren von 16.05.2019 bis 22.05.2019 mit einer Gruppe von 36 Personen mit Bavaria Tours auf der MS Rigoletto von Nijmegen nach Antwerpen (von dort ein Busausflug nach Brügge), Rotterdam, Den Haag, Delft, Amsterdam, Horn, Kampen bis Arnhem unterwegs.Die Organisation durch Herrn Aichinger (Chef Bavaria Tours)war hervorragend.
  Die MS Rigoletto ist ein schönes “kleines” Schiff. Sie hat alles was man sich wünscht und noch mehr. Die Kabinen sind klein aber völlig ausreichend. Das Frühstück war in Buffetform Sonderwünsche wie z.B. Omelette waren kein Problem. Die Hauptmahlzeiten wurden am Tisch serviert, alles sehr schmackhaft und lecker zubereitet. Besonders hervorzuheben war die Freundlichkeit der Crew. Sie hatten immer ein Lächeln auf den Lippen. Es blieben keine Wünsche offen. Es waren sehr schöne 6 Tage. Kann man ohne wenn und aber weiterempfehlen.

  Beoordeling nuttig? 2
  EtenServiceFaciliteiten
 2. Frans van der Vorst
  om

  Onze kerstcruise op de Rijn met de MS Rigoletto van Sijfa cruises was een hele fijne ervaring. Complimenten voor de kapitein Marco Bergsma, hotel manager Alois, gastheer Bert en alle medewerkers die deze eerste cruise voor ons een succes hebben gemaakt. Het eten was top, vooral Kerstdiner en Captainsdiner, bediening vriendelijk en attent, perfecte hut, kortom voor herhaling vatbaar. Frans van der Vorst & Marijke de Vos-Bleijerveld 20 t/m 27 December 2017

  Beoordeling nuttig? 6
  EtenServiceFaciliteiten
 3. Wat valt er na een derde vaartocht met de Rigoletto nog te beoordelen? Over het schip is in de beide eerdere beoordelingen zo goed als alles gezegd. Wij spraken eerder de hoop uit dat de Rigoletto niet het arme stiefzusje zou worden van de mooie tweeling Carmen en Verdi, zeker na de uitgebreide schoonheidsbehandeling die deze twee bij de familie SijFa hebben ondergaan. Het leek er even op, maar de komende winter zal ook de Rigoletto een opknapbeurt krijgen. De meubels in de lounge zijn al in het nieuw gestoken en zien er weer aantrekkelijk uit. Ons pleidooi voor een stenen vloertje in de hal/receptie vindt bij SijFa geen gehoor: SijFa vreest voor vallende en botten brekende oudjes. Het wordt dus ook daar nieuwe vaste vloerbedekking.

  Wat het vaarprogramma betreft: Deze “Wijncruise” ging de Rijn op tot Nierstein. Dat deed die het vorig jaar ook en staat ook weer voor 2018 op het programma. Hier adviseren wij een wijziging. In Nierstein is absoluut niets te zien of te beleven. Tussen wal en dorp bevindt zich een druk bereden Bundesstrasse zonder beveiligde oversteekplaats(en). Op bezoek vanaf het water wordt kennelijk niet gerekend . En dat is te begrijpen: Nierstein heeft de toerist niets te bieden. Er wonen ongetwijfeld zeer godvrezende en hard werkende lieden, maar dat is niet interessant voor de bezoekende toerist. Wij adviseren dus voor de toekomst: of niet verder varen dan bijv. het zeer interessante Mainz, of na Eltville terug varen naar Bacharach of Boppard. Dat heeft het bijkomend voordeel dat het schip de volgende dag vroeger, en dus nog bij daglicht, kan aankomen in het piepkleine, maar mooie Beilstein.

  Wat ons wat tegen viel (maar daar kan noch SijFa, noch de Rigoletto iets aan doen) was de kleur van de bomen en bossen: nog steeds hoofdzakelijk zomergroen i.p.v. rood en geel; en dat half oktober! Prachtig daarentegen waren de herfstgeel gekleurde wijnvelden vooral aan de Moezel. Dat deze tocht samen viel met de enige mooie nazomerdagen was (afgezien van de hardnekkige ochtendmist op de Rijn) een geschenk uit de blauwe hemel.

  Beoordeling nuttig? 7
  EtenNot RatedServiceNot RatedFaciliteitenNot Rated
 4. Een tweede tocht met de Rigoletto voelt als thuiskomen. De informele SijFa-sfeer, de hartelijke bemanning, en de wat gedateerde genoeglijkheid van het schip dragen aan dat gevoel bij.
  Het eten was goed; de porties niet te groot, maar voldoende; de bediening perfect.
  Het eerder door mij vermelde rokershoekje was er niet meer; rokers naar boven dus, naar het bovendek!
  Op dit bovendek miste ik wat parasols. Die schijnen er wel te zijn, maar kennelijk vond men het te vroeg in het seizoen (eind mei; 30 gr.) om die te plaatsen.
  Voor het zachte entertainment zorgt een bekwame pianist, die op verzoek ook een nummertje Chopin kan spelen. Voor het harde entertainment waren voor deze gelegenheid twee dames geengageerd, die hun vak verstonden, maar volgens een aantal oudjes ietwat te luidruchtig waren.
  De Rigoletto heeft twee jonge, mooie stiefzusjes gekregen, de Verdi en de Carmen. Het is niet te hopen dat de Rigoletto binnen het SijFa-gezin de assepoester wordt. Daar is ze echt te goed voor.

  Beoordeling nuttig? 11
  EtenNot RatedServiceNot RatedFaciliteitenNot Rated
 5. Hans en Hetty Timmerman - Smit
  om

  Wij hebben nu voor de eerste keer een riviercruise gemaakt met SijFa cruises en wij voelden ons als een prins en prinses aan boord wij hoefden maar te piepen en het werd voor ons geregeld het was in één woord GEWELDIG , de crew van de kapitein tot huishouding hebben ons een geweldige vakantie bezorgd en is zeker voor een herhaling vatbaar .
  De enige minpuntjes die wij konden bedenken zijn dat er te weinig afval bakjes op de boot stonden , ik gebruik altijd papieren zakdoekjes maar moest het altijd bij mij houden tot ik langs een afvalbakje kwam en dat is niet fijn als men verkouden is .
  Er is misschien ook wat voor te zeggen om alle rollators en rolstoelen op het bovendek te plaatsen dan kan in die hoek die vrij komt ook een zithoekje komen ( dan kan men de gebruiker B.V. een groen lintje of stickertje geven en de zelfde kleur aan de rollator of rolstoel dan hoeft het bemanningslid alleen de goede kleur te pakken ) want als men zich een beetje af wil zonderen dan kan men alleen daar zitten dat plekje alleen bij het winkeltje is echt te weinig , wij hebben daar heel veel gebruik van gemaakt maar als daar mensen zitten blijft alleen de hut over en dat vind ik dan weer niet leuk om zo ver bij het gezelschap weg te zitten .
  En dan over de stoeltjes lift ( van andere mensen die hem nodig hadden hoorden we dat het heel vervelend was dat de lift alleen te bedienen was als hij boven stond , eigenlijk moet het van zowel boven als beneden zelf te bedienen zijn ).
  En dan nog de LIVE MUZIEK dat had voor ons geen toegevoegde waarde , als de muzikanten optraden dan gingen wij meestal naar ons hoekje bij het winkeltje , wij vinden met zoiets instrumentaal achtergrond muziekje veel mooier , maar ja dat vinden wij dan andere mensen denken daar weer anders over ( daarom is een tweede zitje ook fijn want er waren later wel meer mensen die daar graag gebruik van maakten )begrijp ons niet verkeerd de muzikanten waren prima en maakten ook niet te veel geluid maar men moet er van houden.
  De Hotelmanager Louis is de naam denken wij , die kon de sfeer er goed in brengen en kan ook geweldig zingen ( daar heb je het weer dat vind je mooi of niet natuurlijk bij ons zeggen de mensen wat de een niet lust vreet de ander zich dood in ).
  Nu even alles op een rijtje , wij hebben een geweldige tijd gehad en doen het zeker nog eens over ,
  Met een vriendelijke groet
  Hans en Hetty Timmerman
  P.S. IK DOE ER EEN BEOORDELING BIJ MAAR ER STAAN EIGENLIJK NIET GENOEG STERREN !

  Beoordeling nuttig? 13
  EtenServiceFaciliteiten
 6. Ans & Jo van den Akker
  om

  Samen met het “Curvers” bridgegezelschap hebben wij 3 dagen/nachten aan boord van de MS Rigoletto doorgebracht.
  Niet onze eerste bridgecruise maar wel de aller leukste, gezelligste en meest comfortabele.
  Geweldig schip en een crew, die alles weet van gastvrijheid, service en klantvriendelijkheid en dat ook uitdraagt.
  Onze complimenten aan Sijfa cruises, de kapitein/eigenaar en de hele crew van de Ms Rigoletto.
  Het was een geweldige ervaring!!!!!!!!!!

  Beoordeling nuttig? 16
  EtenServiceFaciliteiten
 7. De Rigoletto is een aangenaam schip: niet te sober, niet te luxe. Wel voldoende comfort.
  Comfortabele hutten, met genoeg leefruimte overdag bij opgeklapte bedden, en met genoeg loopruimte ‘s nachts bij neergeklapte bedden (75 a 80 cm). Je kunt elkaar nog passeren.
  Ook in de van de modernste mengkranen voorziene natte cel is de kont goed te keren.
  Er is een ruime hal/receptie met een rookhoekje!
  De keuken is voortreffelijk en de bemanning uiterst vriendelijk en service-gericht, maar dat is op nagenoeg alle cruiseschepen zo.
  De Rigoletto is vergelijkbaar met de Rembrandt van Rijn van Feenstra.

  Beoordeling nuttig? 18
  EtenNot RatedServiceNot RatedFaciliteitenNot Rated

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Beweeg je muis over de sterren en beoordeel
Eten
Service
Faciliteiten
Hut / Suite
Prijs / kwaliteit

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.