Home
Uitleg Cruisereview
Beoordelingen
Zeecruises Bestemmingen
Zeecruises Cruiserederijen
Zeecruises Reisbureaus
Zeecruises boeken per rederij
Riviercruises Bestemmingen
Riviercruises Cruiserederijen
Riviercruises Reisbureaus
Riviercruises boeken per rederij

Costa Diadema


Gemiddelde Beoordeling
Eten
Service
Faciliteiten
Hut / Suite
Prijs / kwaliteit
Costa DiademaMet haar 306 meter lengte, 1854 kabines, ruimte voor 1947 passagiers en 1253 bemanningsleden is cruiseschip Costa Diadema het grootste en ruimste schip van de Costa vloot. De inrichting van het schip straalt één en al plezier en genieten uit. Bovendien is de Costa Diadema een nieuw schip dat 7 November 2014 in de vaart is gegaan.

Cruiseline / Rederij: Costa Cruises

Accommodaties
254 Kabines aan de buitenzijde van het schip, 687 kabines aan de binnenzijde van het schip, 852 kabines met balkon, 61 suites met balkon.

Zwembaden, spa, diverse clubs en restaurants, winkels, gameroom, kinderclub aan boord.

Cruisesoort: Zeecruises

Vaargebied/bestemmingen: Middellandse Zee

Lees of schrijf hieronder je cruise review / beoordeling over het cruiseschip Costa Diadema

Zeecruise - aanbieders: Overzicht Reisbureau's

D-Reizen Stip Reizen TUI Corendon
Lees meer over rederij Costa Cruises (met overzicht cruiseschepen)
0 positieve beoordelingen     0 negatieve beoordelingen.

6 Reacties

 1. Het eten was dramatisch ..halve schip liep te kotsen of te kakken .
  Kamer 2114 met brom en zoemgeluiden ..werd niet opgelost !
  Zijn nog herstellende van een longvirus ?
  Geluiden galmden door alle dekken en gangen via honderden microfoons .
  Het was een drijvende camping,jammer van zo’n prachtig schip !

  Beoordeling nuttig? 6
  EtenNot RatedServiceNot RatedFaciliteitenNot Rated
 2. Van 22-29 februari 2016 hebben mijn zusje en ik onze eerste cruise gemaakt met de Costa Diadema over de Middellandse zee.
  Wij reisden met Stip voor een redelijke prijs en hadden een Premium-hut met balkon geboekt. De hut bleek op een hoek te liggen en was een stuk kleiner dan in de brochure stond, daardoor misten wij het zitje dat er normaal in hoort te staan en moesten op bed lezen.

  De Costa Diadema is eigenlijk een luxe veerboot, in elke haven stapten mensen op of gingen van boord, maar eerder tientallen dan 1000 zoals Tom van Sraalen schrijft.
  Het is een budgetboot voor gezinnen, hele families, vriend(inn)en groepjes, die van reuring houden en niet voor meer verwende en ervaren cruisegangers. De hele boot glimt, schittert en knippert je tegemoet, maar dit overdadige design went na een poosje.
  Wat niet wende was de enorme groep bedienend en schoonmakend personeel, een bemanningslid vertelde ons, hoewel hem dit verboden was, dat hij 11 uur per dag werkt, zeven dagen per week en acht maanden lang en een privéleven hebben is onmogelijk gedurende die tijd. Toen begrepen wij dat de kosten laag gehouden worden over de ruggen van de bemanningsleden heen.

  De tripjes die de Costa zelf aanbiedt zijn duur, maar zelf iets organiseren is goed te doen als je je wat voorbereid. Alle plaatsen zijn makkelijk te bereiken via een shuttlebus, havenbus of stadsbus en de prijzen liggen tussen 0 en 10 euro.
  Civitavecchia bijvoorbeeld is geen bijzonder mooie stad, maar Rome ligt op een uur reizen met de trein. La Spezia vonden wij al een aardig stadje, maar de beroemde dorpen van Cinque Terre kan je alle vijf bereiken met een treinticket(retour)van 6,70.
  Wij beschouwden de boot dan ook niet als een plek waar we ultiem verwend zouden worden, maar als een makkelijke manier om in een week verschillende steden te kunnen zien en als kampeerders vonden we het ook een keer lekker om niet elke dag te koken. Van de mensenmassa hadden we geen last, want tussendoor verbleven we op onze kamer of balkon om te lezen. Nu zal het in februari ook wel een stuk rustiger zijn dan in het hoogseizoen.

  Het eten was Italiaans georiënteerd,maar wij vonden het buffet smakelijk, goed voorzien en voor ieder wat wils. Het restaurant waar we ook zonder bijbetaling konden eten vonden we veel minder aantrekkelijk en het eten echt minder lekker dan bij het buffetrestaurant, maar het is er wel rustiger, en je hebt vaste (Nederlandse) disgenoten als je dat op prijs zou stellen.

  Alles was in onze ogen goed georganiseerd,en ja elke keer werd omgeroepen dat er een veiligheidsoefening voor de nieuwkomers was, en elke keer las je van boord ging moest je uitchecken en bij terugkomst werd je bagage gescand.
  Per dag lag de boot tussen de tien en twaalf uur in een haven, de boot vertrok afhankelijk van de te varen afstand eind van de middag, begin van de avond. Helaas was het in februari ‘s avonds vroeg en ‘s ochtends nog laat donker, zodat je tijdens het varen weinig zag.

  Beoordeling nuttig? 7
  EtenNot RatedServiceNot RatedFaciliteitenNot Rated
 3. tom van straalen
  om

  Heeft NIETS met cruisen te maken,
  We zijn gisteren thuis gekomen van 1 week costa Diadema middelandse zee.
  Wij hebben al ong 30 keer gecruisd en zijn o.a. 5 sterren mariners bij de Holland America Line.
  Maar deze grote luxe italiaanse `veerboot`heeft niets met cruisen te maken.
  Er zijn 6 stops waarvan 3 in italie , 2 spanje, 1 frankrijk en iedere dag gaan er 1000 man van boord en komen er weer 1000 op.
  Iedere dag drill voor de nieuwkomers en dit wordt gedurende een dik half uur door het schipm gegalmd in 4 talen.
  Verder is italiaans de voertal.
  Eten is Italiaans. Pasta , pista ,poesta.
  Ben je jong en stel je hieraan geen eisen en wil je iedere avond op meerdere plaatsen housen dan is het wel wat voor je.
  Maar verward dit niet met cruisen, hoor

  Beoordeling nuttig? 7
  EtenNot RatedServiceNot RatedFaciliteitenNot Rated
 4. heb 12 cruisses gemaakt, maar dit is de slechtste, eerste keer met Costa maar nooit meer
  avond eten was zeer slecht, overal bleef eten staan,voor heel veel moest bijbetaald worden wat
  normaal in prijs zit, heel slecht was alles aangegeven, moest veel zoeken waar je naar toe moest gaan. plaatsen waar niets te doen, was excursies veel te duur.

  Beoordeling nuttig? 7
  EtenNot RatedServiceNot RatedFaciliteitenNot Rated
 5. Helemaal eens wat Hans schrijft. Heerlijke reis gemaak tmet Costa Diadema. En was ook heel fijn voor de kinderen. TOP!

  Beoordeling nuttig? 7
  EtenNot RatedServiceNot RatedFaciliteitenNot Rated
 6. Van 12 tot 19 december met de Costa Diadema een Middellandse zeer cruise gemaakt. Om een lang verhaal kort te maken: Perfect….. Een dikke 10 wat ons betreft in alle opzichten.

  Beoordeling nuttig? 10
  EtenNot RatedServiceNot RatedFaciliteitenNot Rated

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Beweeg je muis over de sterren en beoordeel
Eten
Service
Faciliteiten
Hut / Suite
Prijs / kwaliteit

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.