Home
Uitleg Cruisereview
Beoordelingen
Zeecruises Bestemmingen
Zeecruises Cruiserederijen
Zeecruises Reisbureaus
Zeecruises boeken per rederij
Riviercruises Bestemmingen
Riviercruises Cruiserederijen
Riviercruises Reisbureaus
Riviercruises boeken per rederij

2 Comments

 1. Geweldig cruiseschip, zeker voor solo reizigers!

  Mooie geweldige solo hut (Studio) met een groot bed er in, gave sfeer verlichting en een eigen Lounge die alleen toegankelijk is voor gebruikers van de Studio’s. Met een eigen koffie automaat ( met zelfs cappuccino, latte Mac.), thee, koud water, koelkastje met melk en yoghurt bakjes. Iedere ochtend een rek vol met diverse cornflakes en een bak met mini broodjes en koffie broodjes er in, die om 11 uur verwisseld werden voor koekjes.
  Iedere dag ging om 17 uur de bar open en was er om 18 uur een solo reiziger ontmoeting met ook de ass. cruise director er bij en dan bijna iedere avond werd er ook gezamenlijk gegeten in een van de restaurants. Echt geweldig !

  Veel vermaak binnen en buiten, avonden gingen voorbij voordat je het wist. Shows, Atrium activiteiten, comedy, karaoke, live muziek in de vele bars, disco waar na 22 uur alleen maar 18 jarige naar binnen mogen en ook echt toezicht op is. Tijdens haven ook altijd vermaak voor mensen die op het schip bleven.
  Voor volwassen achter op een gesloten terrein, met zwembad en whirlpools.
  Topper wat je echt moet doen is eten in de SPIEGEL TENT, hier speelt een heel circus in af terwijl je eet en geweldig om te doen.

  Eten was goed en netjes, zoals ook de drank, wat ik wel wat aan de dure kant vond.

  Boorden en ontschepen snel en geordend. Ook bij havens erg vlot en netjes geregeld. Alleen moest je in Cannes de eerst 2 uur een tender reserveren, iets minder maar via je TV of APP op je telefoon die verbinding heeft met het schip zo te boeken. (echt de moeite waard om die te downloaden voor vertrek, menu inzien per dag, vermaak, shows en etc. reserveren en ook info over havens en nog veel meer. Werkt via wifi van het schip).

  Beoordeling nuttig? 3
 2. Geboekt een Mini Suite. Hierin geen badkamer maar een toilet en bad die van de rest van de ruimte werden gescheiden door een gordijn. Achter het gordijn een kast met hierop een wastafel zo groot als een forse soepkom. Verder wel voldoende kastruimte maar wij misten een aparte badkamer gescheiden van de rest. Het inchecken verliep zeer traag. Na ca. 2,5 uur wachten konden wij eindelijk inchecken. Wachttijden zijn bij deze maatschappij ook geen uitzondering. Voor bijna alles moet je achter aan de rij aansluiten. Het eten was minimaal. In de twee restaurants waren de menu’s elke dag het zelfde. Alle 12 dagen stonden vrijwel de zelfde gerechten op de kaart, wel in een andere volgorde. Er waren 4 vrije shows maar toen we de Moutan show voor de tweede maal bezochten werd exact het zelfde repertoire gezongen. De Epic is een schip met de zelfde faciliteiten als elk ander schip maar omdat hier 4 verdiepingen met hutten extra zijn opgezet zijn de faciliteiten voor het aantal mensen veel te klein. Bij mooi weer kan je buiten zitten maar in januari is dit niet mogelijk en is het zoeken naar een vrij plekje. Hou je van gratis drinken , matig eten en matige service en alle extra’s waarvoor je veel moet betalen is de Epic de juiste keuze. Voor ons was het helaas de verkeerde keuze

  Beoordeling nuttig? 5

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: Voordat u op “reactie plaatsen” klikt, de mogelijkheid om sterren aan te geven staat ONDER deze groene reactieknop.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.